Archive for Life in Office

EXORA Lauched at KLCC-The Team

Aloo there… Fuh! Lega rasanya bile Exora dah launching, segala penat lelah Proton staff terubat bila tgk kereta MPV pertama Malaysia launch. Yang paling best ia dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia yg paling glamour, Dato’ Seri Najib Tun Razak, dan yang paling manis ia juga dihadiri oleh Tun Dr Mahathir!! Love him so much!!! Aku kene bertugas malam tu, penat je Allah je la yg tahu… tapi memang worth it, coz, i dapat salam dengan Tun Dr Mahathir!!! Tangan dia lembut bangat!!!! Ingat nak salam dgn Puan Sri Siti Hasmah, tp dia dah tak larat dah, jalan pun kene pimpin tangan. Janji dapat tgk secara dekat!!
Thanks to Tun Mahathir, kerana dia Proton tak wujud dan kalau Proton tak wujud, aku pun tak keje kat Proton rasanya. Anyway.. event mlm tu mmg best giler… Ni ada a few picture about our Launch event!

 

Advertisements

Alahai Saga ku!

Alahai… Sedihnya.. Dah la aku tgh takde kete, bile apply loan reject pulak.. sbb pulak guarantor black list… Hubby aku punya nama dah hitam . Sian dia… Bukan dia pinta jd mcm ni… Ari tu blacklist sbb kete Savvy (bukan dia pakai pun) tp dah clear.. Skang loan pulak… padahal dia dah byr dah semua.. Salah sapa kalau bank tu tak penah bg statement… Camaner org nak self aware… Ingat kite ni takde keje lain ke nak ingat deadline bank je… So how?

Aku punyer gaji tak cukup kukuh utk membeli kereta so aku kene provide guarantor… eehhh… Kalau dah ekonomi cam bangang cam ni semua nye lah susah… Ni semua Amerika punya pasal… Bg loan byk2 kat org… tak kesah la org tu mampu ke ak.. bile reramai pakat tak bayar… hah baru la gosok dahi pakai berus sabut… Malaysia punya bank pun dah kelam kabut, semua loan bagai nak gile tapisnya…

Skang ni aku nak wat per? Beli kete second hand la jawabnya… yg bulan2 byr 200 hingga 300 je la… tak pun laki aku ckp beli je cash kekancil.. baru RM10K je kan? Tp aku minat Kenari… Walaupun dia mcm tu dia tetap kiut… huhuhu… MyVi cantik jugak, cuma bontot kiut sgt… hehehehe… Hari ni balik lambat sebab laki akak takde replacement staff kat kedai, Jimi (Bisnes partner) ada hal katanya, so aku kene la tunggu… Nak balik basuh kain, masak lg,… Nak layan si kenit yg baru ‘dapat kaki’ tu lagi… tp memang best layan dia… mlm ni nak amik video pastu nak post kat YouTube… leh wat duit skali… hehehehe

Aku ingat dah keje kat Proton ni leh la dpt beli kete dgn staff purchase takpa byk songeh tp nampak gayanya tak berjaya la… Tp nak wat camaner.. redha je la!

Tomorrow Fire Drill!!

Yu huuuu!!!.. Tomorrow Fire Drill Excercise will be held at my office.. It going to be chaos. There will be “fire” and “gas poisoning” situations… I will be representative warden for my department.. I need to ensure all my department staff evacuate when the alarm start. Last year during exercise i was pregnant and been declared as ‘OKU’ or we can call ‘DISABLE’… This year i will join with happy and thrill.

Wah.... Fire! Fire!

Wah.... Fire! Fire!

My department will be 10 staff who and i the only one woman in that department. Another women staff is on maternity leave.. So, how i need to do to get the boys out????

Bonus or Ex Gratia?

Hai.. Lama dah rasanye tak ngadap blog ni… Busy with family and work… Now Ramadahan arrived… But it’s already by end of the month now… Raya will be next week… i am so happy coz this year we celebrate with our new new born baby… Naqiesha. Hope everything just fine and fun!

I also so damn happy when my company gave 1.0 month insentive/bonus/ex-gratia for this raya… at least i cant used to pay all hutang and new baju raya for my husband and baby.. i already jahit baju raya… although my i supposed to get more than 4K, my bank just say i get 3K plus, so many hutang to tanggung!… What to do to increased my income… blur all the way of life… My hubby business just great but, for this few month he will not get salary due to to cover overheat cost. So not happy… after pay al debt, my money only left 1K, not enough la… so sad. i need to do something! God please help me on this!

Thank to my company coz gave me the money! Hope can get it more by end of the year!… chiow!

Office ohhh Office

Office aku suram je kadang2, tp byk yg havoc la.. Sejak aku dah tukar department ni baru tenang sikit idup aku.. tapi masih ada la yg sarkastik kat atas ni.. buat bodoh je la. Kekadang sakit gak telinga bile dgr minah2 tu bercakap. taknak kalah semuanya.. nasib baik iman kuat lg… Banyak gile yg terjadik kat deprtment ni… antara diceritakan atau tidak je…

Department antara yg tersibuk, perempuan berdua je, aku dgn Kak Farah… Kesian dia aku tgk dah mcm robot je… yg lain semua staff lelaki, aku harap aku dapat mengurangkan beban yg dia tanggung dulu. dah la mengandung, kene keje mcm org lelaki gagah perkasa pulak tu…. Kesian!!!

Department lain ok, kitorang dah ada Senior Manager dan General Manager baru.. dari Ford German dan Toyota. Tapi masalahnya GM dah balik German pulak… Tak tau citer ape.. so skarang pemangku GM adalah SM. Fussy jugak uncle tu sorang… Bos aku mcm biasa kalut ribut, semua report nak… Ex bos pulak mcm biasa relax sentiasa… Best tgjk gelagat boss boss kat sini… Mcm2 attitude…

Tp kat sini kroni jawatan masih wujud, Exec kuar dgn exec je…. mcm aku ni mampu kuar dgn se level dgn aku je la.. kekadang aku kuar dgn budak2 servis.. senang, diorang tak berfikiran cm org HQ… Mcm ibarat baby kecik la…. putih bersih.. Org HQ ni mcm org dewasa.. Korup dan kaput… hehehhe

Why this happen to me!?

Aku cukup sedih, bengang dan marah dgn membe2 aku kat ofis smalam… Aku cukup pantang dgn orang sinis dan sarkastik.. sindir2 mcm dia ne perfect. Aku hampir2 antar surat resign 24 hours smalam.

I know that i’m not that perfect but then i have my own dignity and reason why i’m acting like that. Bayangkan kene sindir in front of my own boss and other team member sedangkan org yg sindir tiada kene mengena dgn dept aku pun. Marah tul la..

I am so damn mad samoai aku menangis, i never cry in office…never, and she make me cry.. i will not forgive her until i die.. swear to God!! Now i request to be transfered to other dept. I will resign within 2 months as i will helping my hubby with his new AutoSpa shop in Shah Alam.

I hate my division so much and i will never bagi muka to them anymore… Never.

Dah la tu, kete lak masuk workshop dah dua hari. Takde sape2 nak buat..lagi aku nk marah. Arghhhh!!! Tension nye. Nasib baik my hubby and Qiesha make my life happy!.. Screw you *&$$#$.

LeenaAhmad

Another Boring day at Office..huh

Bosan rasanyer bile dah mula start keje after maternity leave 60 days. Keje still the same and still usual.. memang ada add a few new job scoop but then…huh. Today,all top management going to team building, including my boss. Nampak gayanya claim aku tak sign lagi la minggu ni. Dah la HR and finance ilangkan claim original. Kalau reject claim aku, memang sah aku ngamuk giler. My hubby always remind me about how important being organized. Lucky all my photostat claim already being filed. Thanks to him. Today i’m late to office. Penat,smalam tidur lambat,siapkan Floor plan for my husband’s new shop. At last my husband’s shop will be launching by end of this month. everybody was quite busy with launching and we are going moving out by this Friday. Guess what, pindahlah perkara paling messy nak buat. tak tau kat mana nak start. bilik ke, dapur ke.. 80% mengemas rumah my husband yang buat. He only ask me to pack my stuff such as my glass painting, mug candle. Our anniversary just pass by. nothing special happen. I only going out with my hubby, my baby and mother in-law. location: Subang Parade. My anniversary fall on same day with my dad’s birthday 25th May. I wish him a very great journey of life ahead. On the next day was my farther in-law birthday. Mak bring us lunch at Concorde Shah Alam. Best..LUnch kat Concorde very cosy and calm. But the situation between “The King and Queen” are not that calm.da.. A lot of story to be tell and a lot of history be made every day… Now my life been “file”….The chapter begin!