Archive for July, 2008

Office ohhh Office

Office aku suram je kadang2, tp byk yg havoc la.. Sejak aku dah tukar department ni baru tenang sikit idup aku.. tapi masih ada la yg sarkastik kat atas ni.. buat bodoh je la. Kekadang sakit gak telinga bile dgr minah2 tu bercakap. taknak kalah semuanya.. nasib baik iman kuat lg… Banyak gile yg terjadik kat deprtment ni… antara diceritakan atau tidak je…

Department antara yg tersibuk, perempuan berdua je, aku dgn Kak Farah… Kesian dia aku tgk dah mcm robot je… yg lain semua staff lelaki, aku harap aku dapat mengurangkan beban yg dia tanggung dulu. dah la mengandung, kene keje mcm org lelaki gagah perkasa pulak tu…. Kesian!!!

Department lain ok, kitorang dah ada Senior Manager dan General Manager baru.. dari Ford German dan Toyota. Tapi masalahnya GM dah balik German pulak… Tak tau citer ape.. so skarang pemangku GM adalah SM. Fussy jugak uncle tu sorang… Bos aku mcm biasa kalut ribut, semua report nak… Ex bos pulak mcm biasa relax sentiasa… Best tgjk gelagat boss boss kat sini… Mcm2 attitude…

Tp kat sini kroni jawatan masih wujud, Exec kuar dgn exec je…. mcm aku ni mampu kuar dgn se level dgn aku je la.. kekadang aku kuar dgn budak2 servis.. senang, diorang tak berfikiran cm org HQ… Mcm ibarat baby kecik la…. putih bersih.. Org HQ ni mcm org dewasa.. Korup dan kaput… hehehhe

Advertisements